جستجو کنید

میکرونیدلینگ برای لک صورت

بایدها و نبایدهای میکرونیدلینگ برای لک صورت

میکرونیدلینگ یکی از روش های درمانی پوستی است که برای رفع نگرانی های پوستی مانند اسکار آکنه، چین و چروک، بزرگ شدن منافذ، لک پوستی و ملاسما استفاده می شود. میکرونیدلینگ برای لک یک راه عالی برای بازگرداندن جوانی و طراوانت به پوست شما است. این روش تولید کلاژن و الاستین را افزایش می دهد، پوست را بازسازی می کند و رنگدانه ها را روشن می کند. با استفاده از سوزن‌های بسیار ظریف، دستگاهی روی پوست خراش هایی ایجاد کرده و به همین دلیل روند زیبایی پوست شما آغاز خواهد شد. میکرولیندینگ برای لک صورت یکی از مهم ترین کاربردهای آن است که ما در این مطلب قصد داریم به بررسی جدیدترین تکنیک ها در میکرولیندینگ برای لک صورت بپردازیم.

نحوه تاثیر میکرولیندینگ برای لک صورت

لک های پوستی و کک و مک یک بیماری شایع است که با لکه های تیره یا لکه های رنگدانه ای پوست مشخص می شود و ناشی از افزایش تولید ملانین است. قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید، افزایش سن، عدم تعادل هورمونی و التهاب دلایل ایجاد لک صورت هستند. تولید بیش از حد رنگدانه را می توان با میکرونیدلینگ برطرف کرد، زیرا  این روش می تواند سلول ها را بشکند و باعث بازسازی لایه های بالایی پوست شود.

میکرونیدلینگ نه تنها باعث روشن شدن پوست می شود، بلکه فواید زیادی نیز دارد که یکی از همین فواید از بین بردن لک ها و کک و مک است. اگرچه این روش به تنهایی می تواند برای درمان لک بسیار موثر باشد؛ اما اگر همزمان از داروهای موثر روی درمان لک نیز استفاده نمایید تاثیر آن چندین برابر خواهد شد.

میکرونیدلینگ صورت با از بین بردن سلول های آسیب دیده و با افزایش کلاژن و الاستین پوست را بازسازی می کند. هنگامی که میکرونیدلینگ سیستم های درمانی پوست شما را فعال می کند، متوجه بافت جدید و غنی از کلاژن خواهید شد که لیفت و روشنایی قابل توجهی را برای پوست شما فراهم خواهد کرد. با این حال، یک دوره زمانی پس از درمان وجود دارد که نیاز به مراقبت های بعدی دارد تا به بهبودی پوست شما کمک کند.

تعداد جلسات مورد نیاز برای میکرونیدیلنگ به نقل از سایت https://veinscalgary.com/:

؟How many treatments will I need to reach optimal results
A: Depending on the severity of your skin concerns, the number of microneedling sessions required to achieve your desired results may vary. For hyperpigmentation, 3 to 6 sessions spaced four to six weeks apart will offer optimal results. It is recommended that you repeat the treatments within 6 – 12 months to maintain your results 

ترجمه فارسی:

برای رسیدن به نتایج مطلوب به چند درمان نیاز دارم؟
پاسخ: بسته به شدت نگرانی پوست شما، تعداد جلسات میکرونیدلینگ مورد نیاز برای دستیابی به نتایج دلخواه شما ممکن است متفاوت باشد. برای هایپرپیگمانتاسیون، ۳ تا ۶ جلسه با فاصله ۴ تا ۶ هفته نتایج مطلوبی را ارائه می دهد. توصیه می شود برای حفظ نتایج خود، درمان ها را ظرف ۶ تا ۱۲ ماه تکرار کنید.

خطرات میکرونیدلینگ برای لک صورت چیست؟

گاهی میکرونیدلینگ برای افرادی که لک های شدید دارند، منجر به بدتر شدن شرایط خواهد شد. محدود کردن عوامل مؤثر در افزایش رنگدانه دشوار است، زیرا متغیرهای زیادی مانند ژنتیک، محیط یا سبک زندگی وجود دارد. به همین دلیل،قبل از شروع درمان مشاور پوست به شما نکات تخصصی را یادآوری خواهد کرد.

۳ مزیت مهم استفاده از روش میکرونیدلینگ برای لک صورت

افزایش نفوذ پوست: آسیب های میکرونی ناشی از میکرونیدلینگ باعث نفوذ محصولات موضعی مانند سرم های ویتامین C یا روشن کننده های پوست (در صورت استفاده) می شود. این محصولات می توانند به طور موثری لک ها را در سطح عمیق تری هدف قرار دهند که منجر به پیشرفت های قابل توجهی می شود.

التهاب کنترل شده: التهاب کنترل شده ناشی از میکرونیدلینگ باعث حذف سلول های آسیب دیده پوست و تحریک تولید سلول های جدید سالم می شود. در نتیجه لک ها در طول زمان محو خواهند شد.

تنظیم ملانوسیت: ملانوسیت ها سلول هایی هستند که مسئول تولید ملانین هستند. میکرونیدلینگ به تنظیم فعالیت ملانوسیت ها، جلوگیری از تولید بیش از حد ملانین و ایجاد یکنواختی رنگ پوست کمک می کند.

شواهد بالینی تاییدی برای تاثیر میکرونیدلینگ روی لک صورت

مطالعات بالینی متعددی اثر میکرونیدلینگ را در کاهش رنگدانه ها نشان داده است. یک مطالعه منتشر شده در “درماتولوژی زیبایی و تحقیقاتی بالینی” نشان داد که میکرونیدلینگ همراه با یک کرم ضد رنگدانه منجر به بهبود قابل توجهی در ملاسما (نوعی هایپرپیگمانتاسیون) در مقایسه با استفاده از کرم به تنهایی می شود. علاوه بر این، مطالعه‌ای در مجله «جراحی پوست» گزارش داد که میکرونیدلینگ به طور موثری لک را در بیماران با پوست آسیب دیده کاهش می‌دهد.

دلایل ایجاد لک صورت و بهترین درمان برای آن

یکی از شایع ترین دلایلی که منجر به ایجاد لک روی صورت خواهد شد، آفتاب است.

اگر اشعه ماوراء بنفش (UV) ساطع شده از خورشید به پوست نفوذ کرده و به DNA سلولی آسیب برساند، منجر به آسیب خورشید خواهد شد. این تغییرات می تواند باعث خشکی، چروک شدن و تغییر رنگ پوست شود و می تواند منجر به علائم اولیه پیری از جمله چین و چروک و لکه های تیره شود.

هنگامی که پوست آسیب می بیند، به خصوص پوست حساس روی صورت، گردن و سینه، معکوس کردن اثرات آن می تواند بسیار دشوار باشد. کرم های ضد آفتاب، کلاه های پهن، عینک آفتابی و دوری از نور خورشید، بهترین راه ها برای جلوگیری از آسیب های ناشی از نور خورشید هستند.

میکرونیدلینگ، یکی از ایمن‌ترین و کم‌تهاجمی‌ترین گزینه‌های درمانی برای پوست‌های آسیب دیده از نور خورشید است.

میکرونیدلینگ که به عنوان درمان القای کلاژن نیز شناخته می شود، یک روش درمانی کم تهاجمی است که می تواند ظاهر پوست آسیب دیده از نور خورشید را بهبود بخشد. میکرونیدلینگ از سوزن های کوچک برای ایجاد سوراخ های میکروسکوپی در پوست استفاده می کند. این باعث می شود که روند طبیعی بهبودی بدن شروع شده و باعث تولید فیبرهای کلاژن و الاستین جدید می شود. این پروتئین ها برای سلامت پوست مهم هستند و می توانند به کاهش ظاهر آسیب های ناشی از نور خورشید از جمله چین و چروک، خطوط ریز و لکه های تیره کمک کنند.

میکرونیدلینگ یک درمان ایمن و موثر برای پوست آسیب دیده در برابر نور خورشید است. معمولاً توسط بیماران به خوبی تحمل می شود و عوارض جانبی کمی دارد. درمان معمولاً در یک سری جلسات با فاصله ۴-۶ هفته انجام می شود.

آیا میکرونیدلینگ برای درمان هر نوع لک صورت موثر است؟

مهم است که قبل از انجام درمان میکرونیدلینگ، صورت خود را توسط یک متخصص پزشکی ارزیابی کنید. میکرونیدلینگ برای لکه های تیره خوب عمل می کند اما ممکن است برای ملاسما چندان خوب عمل نکند.

میکرونیدلینگ احتمالاً برای لکه های تیره ناشی از آسیب نور خورشید و افزایش سن بهترین کارایی دارد.. در مقایسه با لیزر، به احتمال زیاد می توانید به نتایج مشابهی برسید، اما ممکن است به جلسات درمانی بیشتری نیاز داشته باشید. مزیت میکرونیدلینگ نسبت به لیزر این است که کمتر تهاجمی بوده و مقرون به صرفه تر است. اما میکرونیدلینگ معمولا به جلسات درمانی بیشتری در مقایسه با لیزر برای بهترین نتیجه نیاز دارد. بنابراین لیزر سریع‌تر عمل می‌کند، اما همچنین گران‌تر است.

مزایا و معایب میکرونیدلینگ برای لکه های تیره صورت

میکرونیدلینگ مزایای زیادی برای لکه های تیره دارد. اما بسیار مهم است که یک پزشک یا پرستار قبل از انجام هر گونه میکرونیدلینگ صورت شما را به طور کامل ارزیابی کند. این برای اطمینان از عدم ابتلا به سرطان پوست یا ملاسما است. اگر چنین بود، ممکن است به درمان های متفاوتی نیاز داشته باشید که موثرتر باشند. میکرونیدلینگ برای لکه های تیره و مرتبط با افزایش سن بهتر عمل می کند.

برخی از مزایای میکرونیدلینگ به شرح زیر است:

غیر تهاجمی: میکرونیدلینگ یک روش غیر تهاجمی است و در مدت زمان کوتاه تری نسبت به سایر روش های درمانی جواب خواهد داد.

ایمن: اگر توسط متخصص انجام شود، کاملا ایمن خواهد بود.

موثر: میکرونیدلینگ در کاهش ظاهر هایپرپیگمانتاسیون و لکه های تیره و همچنین بهبود بافت و رنگ کلی پوست بسیار موثر است.

مقرون به صرفه بودن: میکرونیدلینگ در مقایسه با برخی درمان های دیگر مانند لیزر درمانی گزینه مقرون به صرفه تری است.

حداقل عوارض جانبی: میکرونیدلینگ معمولاً دارای حداقل عوارض جانبی مانند قرمزی و تورم خفیف است که معمولاً در عرض چند روز فروکش می کند.

برخی از معایب میکرونیدلینگ:

در مقایسه با لیزر، ممکن است به جلسات درمانی بیشتری نیاز داشته باشید تا لکه های تیره خود را برطرف کنید.

ممکن است برای کک و مک به خوبی جواب ندهد.

نکات مهم هنگام استفاده از میکرونیدلنیگ برای لک صورت

چند مطالعه نشان داده است که به صورت کلی استفاده از روش میکرونیدلینگ برای لک صورت بسیار موثر خواهد بود؛ اما در این مورد که آیا میکرونیدلنیگ می تواند منجر به بدتر شدن لک های صورت شود یا خیر؟ باید بگوییم احتمال رخداد این موضوع بسیار کم است و حتی می توان گفت از درصد احتمال لیزر بسیار کمتر خواهد بود.

میکرونیدلینگ برای لک صورت ممکن است برای افرادی که شرایط پزشکی خاصی دارند، مانند آکنه فعال، اگزما یا روزاسه مناسب نباشد. افرادی که باردار یا شیرده هستند نیز باید از میکرونیدلینگ خودداری کنند.

شایع ترین عوارض جانبی میکرونیدلینگ قرمزی و تورم خفیف است که معمولا در عرض چند روز فروکش می کند. در موارد نادر، عوارض جانبی جدی تری مانند عفونت یا جای زخم ممکن است رخ دهد. برای کاهش خطر عوارض جانبی، مهم است که تمام دستورالعمل های مراقبت های بعدی ارائه شده توسط متخصص مراقبت های بهداشتی خود را دنبال کنید.

۸ تکنیک مکمل مهم  در کنار درمان میکرونیدلینگ لک صورت

در این قسمت قصد داریم به بررسی مهم ترین تکنیک های مکمل  میکرونیدلینگ بپردازیم که با استفاده از آن ها می توانید لک های صورت خود را درمان کنید.

  • اسیدهای صورت
  • رتینوئیدها
  • لایه برداری شیمیایی
  • لایه برداری لیزری
  • درمان با آی پی ال
  • میکرودرم ابریژن
  • درم ابریژن
  • کرم های روشن کننده

۱. اسیدهای صورت

اسیدهای صورت یا اسیدهای پوست با لایه برداری یا ریزش لایه بالایی پوست شما عمل می کنند.

هر زمان که پوست خود را لایه برداری می کنید، سلول های جدید پوست ظاهر می شوند تا جای سلول های قدیمی را بگیرند. این فرآیند به یکدست شدن رنگ پوست شما کمک می کند و به طور کلی آن را صاف تر می کند.

بسیاری از اسیدهای صورت به صورت OTC در فروشگاه های زیبایی و داروخانه ها در دسترس هستند. گزینه های محبوب عبارتند از:

  • اسیدهای آلفا هیدروکسی مانند گلیکولیک، لاکتیک، سیتریک، مالیک یا اسید تارتاریک
  • آزلائیک اسید
  • اسید کوجیک
  • اسید سالیسیلیک
  • ویتامین C (به شکل اسید ال اسکوربیک)

چه کسی باید این را امتحان کند؟

اسیدهای صورت برای هیپرپیگمانتاسیون خفیف در رنگ های روشن تر به خوبی عمل می کنند.

۲. رتینوئیدها

رتینوئیدها که از ویتامین A مشتق شده اند، یکی از قدیمی ترین ترکیبات مراقبت از پوست OTC هستند. ساختار مولکولی کوچک آنها به آنها اجازه می دهد تا به عمق پوست نفوذ کنند و لایه های زیر اپیدرم شما را درمان کنند.

رتینوئیدها می توانند به صورت نسخه ای یا OTC عرضه شوند. با این حال، نسخه های OTC ضعیف تر هستند. اگر بعد از چند ماه هیچ نتیجه ای مشاهده نکردید، با متخصص پوست خود در مورد تجویز رتینوئید ترتینوئین (Retin-A) صحبت کنید.

چه کسی باید این را امتحان کند؟

رتینوئیدهای OTC ممکن است برای همه رنگ‌های پوست ایمن باشند، اما اگر پوست تیره‌تری دارید، باید با متخصص پوست خود مشورت کنید و برای استفاده طولانی مدت از این محصولات برنامه‌ریزی نمایید.

همچنین مهم است که توجه داشته باشید که رتینوئیدها بیشتر برای درمان چین و چروک استفاده می شوند تا هایپرپیگمانتاسیون. این بدان معنی است که رتینوئیدها ممکن است بهترین درمان نباشند.

۳. لایه برداری شیمیایی

لایه برداری شیمیایی قوی تر از اسیدها هستند زیرا غلظت بیشتی دارند. آنها با از بین بردن لایه بالایی پوست شما (اپیدرم) آن را کمرنگ تر خواهند کرد. نسخه های عمیق تر نیز ممکن است به لایه میانی پوست شما (درم) نفوذ کنند تا نتایج چشمگیرتری به دست آورند.

خطرات احتمالی لایه برداری شیمیایی :

  • سرخی
  • تحریک
  • تاول زدن
  • عفونت
  • جای زخم
  • واکنش آلرژیک

اگر به طور منظم در معرض نور خورشید هستید، لایه برداری شیمیایی ممکن است بهترین گزینه درمانی برای شما نباشد. لایه برداری شیمیایی باعث می شود پوست شما نسبت به اشعه های خورشید حساس تر شود.

اگر به اندازه کافی از کرم ضد آفتاب استفاده نکنید و از سایر محافظ های UV استفاده نکنید، خورشید ممکن است شدت لک های شما را بدتر کند. حداقل یک هفته پس از آخرین لایه برداری شیمیایی خود باید اقدامات احتیاطی بیشتری انجام دهید.

چه کسی باید این را امتحان کند؟

لایه برداری شیمیایی ممکن است در موارد زیر موثر باشد:

  • لکه های سنی
  • آسیب خورشید
  • ملاسما
  • پوست لکه دار

آنها همچنین برای رنگ پوست روشن‌تر بهترین عملکرد را دارند و ممکن است نتایج سریع‌تری نسبت به محصولات اسیدی صورت ارائه دهند.

۴. لایه برداری با لیزر (بازسازی پوست)

در درمان لایه‌برداری با لیزر (روکش‌سازی) از پرتوهای هدف‌دار نور برای کاهش لک استفاده می‌شود.

دو نوع لیزر وجود دارد: ساینده و غیر ساینده.

لیزرهای ابلیتیو شدیدترین لیزرها هستند و شامل برداشتن لایه‌های پوست شما می‌شوند. از سوی دیگر، روش‌های غیرآبلیوتیودست، درم را برای تقویت رشد کلاژن و اثرات سفت کننده هدف قرار می دهند.

لیزرهای ابلیتیو قوی تر هستند، اما ممکن است عوارض جانبی بیشتری ایجاد کنند. هر دو عنصر را در پوست شما از بین می برند تا اطمینان حاصل شود که سلول های جدید پوست با کیفیت بهتری خواهند بود.

۵. نور درمانی شدید پالس (IPL)

درمان IPL یک نوع لیزر درمانی غیر سایشی (فرکشنال) است. درمان با IPL که به عنوان فتوفاسیال نیز شناخته می شود، رشد کلاژن را در درم تحریک می کند و معمولاً به جلسات متعدد نیاز دارد.

IPL برای مشکلات کلی رنگدانه استفاده می شود،همچنین ممکن است به کاهش ظاهر چین و چروک، وریدهای عنکبوتی و منافذ بزرگ شده کمک کند.

چه کسی باید این را امتحان کند؟

طبق گفته انجمن جراحی پوست آمریکا (ASDS)، IPL برای افرادی که پوست روشن دارند بهترین کارایی را دارد.

انواع لک صورت

کک و مک و لک صورت به وضعیتی اطلاق می شود که در آن لکه های پوست تیره تر از پوست اطراف می شوند. این زمانی اتفاق می افتد که پوست مقدار زیادی ملانین تولید کرده  این لکه ها تیره خواهند شد.

لک انواع مختلفی دارد که عبارتند از:

لک پس از التهاب (PIH): این در نتیجه آسیب به پوست، مانند آکنه، بریدگی، یا سوختگی رخ می دهد و در نتیجه افزایش تولید ملانین پوست تیره‌تر می‌شود.

ملاسما: این نوع لک معمولا در زنان باردار و افرادی که از داروهای ضد بارداری خوراکی استفاده می کنند دیده می شود. مشخصه آن لکه های قهوه ای روی صورت، اغلب روی پیشانی، گونه ها و لب بالایی است.

لکه های ناشی از افزایش سن: این مورد که همچنین به عنوان لکه های کبدی شناخته می شوند، لکه های صاف و قهوه ای هستند که در مناطقی از پوست که در معرض نور خورشید هستند مانند صورت، دست ها و بازوها ظاهر می شوند.

هایپرپیگمانتاسیون با روش های مختلفی از جمله کرم های موضعی، لایه برداری شیمیایی، لیزر درمانی و میکرودرم ابریژن قابل درمان است. با این حال، پیشگیری کلیدی است و محافظت از پوست در برابر اشعه های مضر خورشید بهترین راه برای جلوگیری از لک است.

مقایسه روش لیزر و میکرونیدلینگ برای لک صورت

بیایید دو تکنیک را که معمولاً برای از بین بردن لکه‌های تیره استفاده می‌شود مقایسه کنیم: میکرونیدلینگ در مقابل IPL (نور پالس شدید). هر نوع درمان مزایایی برای شرایط پوستی خاص دارد.

میکرونیدلینگ:

در تکنیک میکرونیدلینگ از یک دستگاه سوزن سوزنی پوستی الکتریکی استفاده می شود. هنگامی که این دستگاه از روی سطح پوست عبور می کند، چندین سوراخ کوچک و کم عمق روی پوست ایجاد کرده و این شکاف های کوچک در پوست بلافاصله پوست را برای تولید کلاژن تحریک می کند. با افزایش تولید کلاژن، پوست ضخیم تر می شود و خطوط و چین و چروک ها را محو خواهد کرد. فرآیند میکرو نیدلینگ همچنین ملانین را در پوست تجزیه کرده و آن را به بدن جذب می کند، بنابراین یک درمان موثر برای لکه های ناشی از افزایش سن است.

نتایج بهینه معمولاً نیازمند چندین مرحله درمان است. ناحیه و نوع پوست درمان شده تعداد درمان های مورد نیاز را تعیین می کند و نتیجه یک پوست صاف زیبا با رنگی یکنواخت است.

لیزر:

نور پالس شدید (IPL) یک روش لیزر درمانی است که لکه های تیره روی پوست را هدف قرار می دهد. IPL برای روشن کردن و از بین بردن لکه های ناشی از آفتاب، لک های ناشی از افزایش سن و لکه های قهوه ای روی صورت استفاده می شود. لکه‌ها معمولاً پس از درمان تیره‌تر به نظر می‌رسند، اما چند روز بعد پوسته پوسته می‌شوند و پوستی صاف و یکدست را برای شما به ارمغان خواهند آورد. IPL می تواند در از بین بردن لکه های تیره کارآمدتر از میکرونیدلینگ باشد؛ زیرا نه تنها کک و مک های قهوه ای از بین می روند بلکه رنگدانه های پس زمینه نیز از بین برد.

IPL درمان خوبی برای صاف کردن بافت پوست نیست و در تشویق تولید کلاژن موثر نیست. بنابراین اگر رفع چین و چروک در اولویت باشد، IPL خوب نیست. IPL را می توان در ترکیب با میکرونیدلینگ استفاده کرد.

نتیجه

میکرونیدلینگ برای لک صورت یک راه حل عالی برای کاهش بی نظمی رنگدانه ها از طریق توانایی آن در تحریک تولید کلاژن، بهبود نفوذ پوست محصولات موضعی و تنظیم فعالیت ملانوسیت ها است.

بسیاری از افراد دارای لکه های پیری یا کک و مک در صورت و بدن خود هستند، می دانند که با گذشت زمان این موضوع بدتر شده و لک ها گسترش می یابند. به همین دلیل درمان فوری مهم است. استفاده از روش میکرونیدلینگ به عنوان روش درمانی فوری و کم تهاجمی به افراد توصیه می شود و این روش می تواند در مدت زمان بسیار کوتاهی نتیجه قابل قبولی را ارائه دهد. البته قبل از دریافت این روش درمانی باید نوع پوست و شرایطی که دارید، مورد ارزیابی قرار بگیرد.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *