لیزر موهای زائد یکی از روشهای محبوب و موثر برای رفع موهای ناخواسته است که با استفاده از تابش لیزر، فولیکول موها را هدف قرار میدهد و رشد آنها را کاهش میدهد. با این حال، دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی و شرایط خاص بدن، زمان حساسی برای انجام این روش محسوب میشود.
اگرچه شواهد علمی کافی برای تأیید یا رد کامل ایمنی لیزر در بارداری وجود ندارد، اما بسیاری از متخصصان پیشنهاد میکنند که انجام این روش به بعد از زایمان موکول شود. در این دوران، رعایت احتیاط و اولویتبندی سلامت مادر و جنین اهمیت بالایی دارد.

بارداری و موهای زائد
زنان و همچنین مردان برای از بین بردن موهای زائد به لیزر موهای زائد روی می آورند. روش های لیزری یک روش ایمن، مطمئن و مقرون به صرفه برای از بین بردن یا کاهش موهای زائد زیر بغل و موهای صورت، پاها و ناحیه بیکینی است. از این رو بسیاری از افراد برای از بین بردن موهای زائد به کلینیک لیزر موهای زائد مراجعه می کنند. لیزر موهای زائد در دوران بارداری از جمله مسائل مهمی است که در این راستا باید از آن آگاهی کامل داشت.
آیا زنان باردار هم می توانند لیزر موهای زائد انجام دهند؟ به گفته بسیاری از پزشکان پاسخ این سوال منفی است. در این مقاله به بررسی لیزر موهای زائد در دوران بارداری می پردازیم، در ادامه با ما همراه باشید.
مجله بین المللی Dermatology Trusted Source زنان در سال ۲۰۱۷ گزارشی را در مورد ایمنی لیزرهای زیبایی در زنان باردار منتشر کرد و اعلام کرد در حالی که استفاده از لیزرهای بی خطر برای درمان مشکلات پزشکی مانند سنگ کلیه و زگیل تناسلی در زنان باردار مانعی ندارد، اما هیچ گونه اطلاعات ایمنی در برای استفاده از لیزر در روشهای زیبایی مانند لیزر موهای زائد در دسترس نیست.
به همین دلیل اگرچه لیزر موهای زائد عموماً یک روش ایمن محسوب می شود، پزشکان و متخصصان پوست معمولاً به زنان باردار توصیه می کنند که از انجام این روش خودداری کنند زیرا هیچ مطالعه ای صورت نگرفته تا ثابت کند که لیزر موهای زائد برای مادران باردار و جنین آنها بی خطر است.
آیا لیزر موهای زائد می تواند بر بارداری تأثیر بگذارد؟
تا کنون شواهد علمی کافی برای نشان دادن تأثیر مستقیم لیزر موهای زائد بر بارداری وجود ندارد، زیرا تابش لیزر تنها به لایههای سطحی پوست نفوذ میکند و معمولاً به اندامهای داخلی یا جنین نمیرسد. با این حال، به دلیل تغییرات هورمونی در دوران بارداری، ممکن است پوست حساستر شده و خطراتی مانند تحریک، التهاب یا تغییرات رنگدانهای افزایش یابد.
از طرف دیگر، به دلیل کمبود مطالعات کافی و نگرانیهای احتمالی درباره تأثیرات غیرمستقیم، بسیاری از پزشکان توصیه میکنند که لیزر موهای زائد در دوران بارداری انجام نشود و به بعد از زایمان موکول شود تا از هرگونه خطر احتمالی جلوگیری شود. سلامت مادر و جنین باید همواره در اولویت باشد.
چه مدت بعد از زایمان می توانید لیزر موهای زائد را انجام دهید؟
پس از زایمان، ابتدا لازم به نکات مراقبتی پس از زایمان توجه کنید. در طی چند ماه اول پس از زایمان، به طور مرتب با متخصص زنان تان صحبت کنید و در مورد تغییرات بدنتان وی را در جریان بگذارید.
پزشک شما بهترین فرد برای کمک به شما در تصمیم گیری است که آیا هورمون های شما به حالت عادی برگشته اند و پوست شما آماده لیزر درمانی می باشد یا خیر. این اطلاعات به ویژه در صورتی که زخم یا بریدگی ناشی از اپیزوتومی یا زایمان سزارین داشته باشید از اهمیت ویژه ای برخوردار خواهند بود. همچنین لازم است نکات قبل از لیزر موهای زائد را مورد توجه قرار دهید.

چرا بهتر است در دوران بارداری لیزر نکنیم؟
هنگامی که باردار هستید، هورمون ها در بدن شما فعالیت بیشتری دارند. سطح بالاتر همچنین استروژن و آندروژن می تواند باعث رشد مو در جاهایی شود که قبلاً هرگز ظاهر نشده بود ، خصوصاً در سه ماهه سوم.
و ممکن است متوجه رشد ناگهانی موهای زائد روی شکم، صورت، گردن، سینه و بازویتان شوید. اما خبر خوب این است که این رشد موها کاملاً عادی است و پس از تولد کودک خود به خود از بین می رود.
اختلال در هورمون
بر خلاف درمان های فوری حذف موهای زائد مانند اپیلاسیون و اصلاح، لیزر موهای زائد یک فرآیند تدریجی است که طی جلسات متعدد انجام می شود. بارداری چرخه طبیعی رشد مو را مختل می کند و به طور بالقوه تعیین زمان برای موثرترین درمان را دشوار می کند. در هر صورت، رشد موی مرتبط با بارداری معمولاً ظرف سه ماه پس از تولد نوزاد خود به خود برطرف میشود
هایپرپیگمانتاسیون
علاوه بر موهای زائد بدن، بسیاری از زنان باردار متوجه می شوند که پوست آنها در دوران بارداری به طور موقت تیره می شود ) پدیده ای به نام هایپرپیگمانتاسیون( لیزر موهای زائد برای پوستهای روشنتر بهترین نتیجه را دارد و بیشترین نتایج در افرادی است که تضاد رنگی بین رنگ مو و رنگ پوست دارند. با تیره شدن پوست در دوران بارداری، لیزر موهای زائد ممکن است به طور موقت نسبت به سایر مواقع کمتر موثر باشد.
پوست حساس
پوست در دوران بارداری به دلیل افزایش خون رسانی و کشیدگی پوست در اطراف سینه ها و شکم حساس تر است. این امر موقت ممکن است لیزر موهای زائد را در این مدت دردناک یا ناراحتکنندهتر کند.
بیشتر بخوانید : هزینه لیزر موهای زائد
با توجه به سؤالات بسیاری که آیا لیزر موهای زائد بارداری بی خطر است، بهتر است به دنبال جایگزین های لیزر موهای زائد باشید که احتمالاً در هنگام مواجهه با موهای زائد زائد در دوران بارداری ایمن تر و راحت تر هستند.
کلام آخر
بارداری می تواند تغییرات زیادی در بدن شما ایجاد کند ، از جمله رشد شدن ناگهانی مو در قسمت هایی که قبلاً نبوده است. بیشتر این تغییرات در طی چند ماه پس از زایمان برطرف می شود.
به همین دلیل توصیه می شود اگر باردار هستید و می خواهید موهای صورت، بازوها، شکم، پا یا ناحیه بیکینی خودتان را از بین ببرید، بهتر است از روش های ایمن و فاقد خطر مانند اپیلاسیون، شیو و اصلاح کردن بهره ببرید.
پس از زایمان هم، با پزشکتان مشورت کنید که چه زمانی می توانید برای انجام لیزر موهای زائد اقدام کنید.